Over Margreet

In de huidige tijd zijn er steeds meer mensen die leven vanuit hun hoofd en veel ballen tegelijkertijd in de lucht houden: werk, gezin, vrienden, afspraken, verwachtingen en verplichtingen waaraan we moeten voldoen. Het lichaam is daarbij de machine die moet functioneren. We negeren de signalen die het lichaam ons geeft en nemen ons voor er op een later tijdstip aan te gaan werken, of vaker nog: iemand anders er naar te laten kijken die de klachten kan verhelpen.

Wat nu als je lichaam slimmer is dan je hoofd en je signalen geeft omdat het je iets wil vertellen, je iets wil laten weten wat niet meer werkt voor jou. Pijn is nooit een antwoord maar altijd informatie over iets wat je nog niet wilt weten of kunt zien. 

De sleutel tot de oplossing ligt daarom nooit alleen in het behandelen van de symptomen maar altijd in het luisteren naar de boodschappen en het begrijpen van de taal van je lichaam. Hoe zou het zijn als je je lichaam mag zien als een prachtig kompas wat feilloos weet wat goed voor je is en met wie je samen je leven mag creëren?

Ik ben Margreet Kraak

al mijn hele leven gefascineerd door het menselijk lichaam, persoonlijke groei en bewustzijn. Hoe we ons bewegen, wat ons beweegt….

Ik ben ervaringsdeskundige. Was tot een aantal  jaren geleden ambitieus én perfectionist. Stond altijd voor anderen klaar en legde de lat erg hoog, met name voor mezelf. 

Hield zelf ook al die ballen in de lucht: fysiotherapeut met eigen praktijk, op latere leeftijd kinderen gekregen en toen deze klein waren nog een Master Studie Manuele Therapie ernaast. Had al jarenlang lichamelijke klachten, waarbij ik met name in de reguliere zorg zocht naar verklaringen en oorzaken. Het effect van de behandelingen was helaas meestal slechts van tijdelijke aard.  

In 2017, tijdens het schrijven van mijn Masterthesis, trok mijn lichaam aan de noodrem en gaf duidelijk aan dat dit niet mijn weg was. Tijd om echt naar binnen te gaan……

In mijn zoektocht naar oplossingen trok een Bars class van Access Consciousness® mijn aandacht: een energetische methode om moeiteloos los te laten. Het begin van een prachtige reis, die iedere dag zoveel moois oplevert:

rust in mijn hoofd

met mijn lichaam als kompas luisteren naar de fluisteringen van mijn lichaam en  zo steeds opnieuw samen kiezen wat goed voelt

in verbinding met mezelf, de natuur en alles wat groeit en bloeit

vol energie genieten van alle nieuwe mogelijkheden die er elke dag op mijn pad komen

in een nieuw evenwicht 

Vanuit deze basis in contact en in verbinding met  jou

Na de Bars class volgden nog vele andere, waaronder de Energetische Manuele Therapie, meerdere Lichaamsproces classes, Symphony of Possibilities class, Healing & Bewustwording, Trance healing….Mijn eigen persoonlijke én spirituele reis gaat nog steeds verder. Het is niet alleen bij een persoonlijke reis gebleven:

de Energetische Therapie is als thuiskomen in iets waarvan ik altijd al wist dat het bestond maar nog geen toegang toe had. Door de kennis en vaardigheden van de fysio/manuele therapie te laten samensmelten met mijn energetisch gewaarzijn en heldervoelendheid ontstaat er een totaal eigen unieke behandelwijze die werkt op een heel andere, diepere laag die alles verbindt….

Op deze laag liggen ook vroegere onopgeloste blessures, trauma’s, emoties en verdriet welke impact op je leven hebben gehad opgeslagen. Hier worden dus niet alleen de symptomen behandeld maar ga je echt naar de oorzaak. Laag voor laag loslaten wat je niet meer dient, zo kun je je opnieuw her-inneren wie je bent en mag je uiteindelijk thuiskomen in jezelf, daar waar je hart open gaat en je volledig mag ‘Zijn’.

Als jij ook je overbodige ballast wilt loslaten, jezelf wilt  ‘ont’moeten, her- inneren en (h)erkennen wie jij werkelijk bent én ontdekken hoe jouw wereld kan veranderen, nodig ik je van harte uit om samen met mij op reis te gaan…..